Onderdelen van de APK

De Algemeen Periodieke Keuring, ofwel APK, bestaat in Nederland sinds 1985 en is verplicht in heel Europa. Tijdens de APK checkt de keurmeester van Bosch Car Service Ben van Tilburg uw auto op drie punten:

- Veligheid

- Milieu

- Registratie

 

VeiligheidMilieuRegistratie

Dankzij de APK is het een stuk veiliger op de Europese wegen. U kunt na een APK met een gerust hart weer veilig de weg op. Ook het milieu profiteert, want de keuring levert schonere auto´s op. Ook als deze iets ouder zijn.

 

Daarom bij Bosch Car Service

Bij Bosch Car Service Ben van Tilburg is uw auto voor de APK in betrouwbare, vakkundige handen. Bosch Car Service monteurs krijgen technische trainingen van Bosch en ook staat Bosch stand by om direct ondersteuning te bieden. De kwaliteit en betrouwbaarheid die u van Bosch gewend bent, mag u dus ook verwachten van onze APK.

De APK-keurmeester ziet er streng op toe dat banden, remmen, verlichting en andere vitale onderdelen geschikt zijn om de weg weer op te kunnen. Zo kunnen we perfect uw auto keuren en krijgt u altijd deskundig advies.

 

Tip

Voer uw APK uit in combinatie met een onderhoudsbeurt. Tijdens de 'onderhoudsbeurt' komen gebreken aan het licht, deze kunnen wij vervolgens direct herstellen. Hierdoor is er een kleinere kans op afkeuring van uw auto. Bovendien is het vaak voordeliger om de APK in combinatie met onderhoud te plannen.

 

Wanneer is uw auto toe aan APK?

Het is belangrijk te weten wanneer uw auto toe is aan een Algemene Periodieke Keuring. Alle Nederlandse auto´s zijn APK-plichtig. U mag dus niet in de auto rijden indien de APK verlopen is. Doet u dit toch? Dan riskeert u een boete. Doet u dit toch en u krijgt een ongeluk? Dan keert uw verzekeringsmaatschappij mogelijk geen geld uit.

Wij willen u helpen dit te voorkomen. Bekijk hieronder wanneer uw auto een APK nodig heeft.

 

Datum eerste toelating
Brandstof Wanneer keuren?
Na 1 januari 2005 Benzine, alcohol, en/of elektromotor Eerste APK na 4 jaar, daarna twee keer na 2 jaar, daarna elk jaar
     

Diesel, gas of anders (evt. in combinatie met elektrisch) Eerste APK na 3 jaar, daarna elk jaar
     
Vóór 1 januari 2005 Alle soorten Eerste APK na 3 jaar, daarna elk jaar
     
30 jaar of ouder Alle soorten Eens per 2 jaar APK
     
Vóór 1 januari 1960 Alle soorten Geen APK-plicht

 

Maak een afspraak

Is uw auto toe aan een APK? Wacht dan niet langer. Plan uw online afspraak.  

Bosch Car Service doet meer voor uw auto dan een onderhoudsbeurt. U kunt ook bij ons komen voor:

- Reparatie
- APK

- Remmenservice

- Storingsdiagnose

- Aircoservice


Bosch Car Service Ben van Tilburg

 

Service van hoge kwaliteit

Als u op zoek bent naar service van hoge kwaliteit, dan bent u op het juiste adres bij Bosch Car Service: Wij bieden advies, reparatie en onderhoud. Bosch Car Service is de grootste merkonafhankelijke serviceformule voor autobedrijven in Nederland. Voor onderhoud en herstelwerkzaamheden aan auto's van alle merken. Uw auto is bij Bosch Car Service dan ook in goede handen.

 

Ons netwerk staat elke dag voor u klaar om u letterlijk op weg te helpen.

 

Wij doen alles voor uw auto

gemaakt
 
BOVAG
 


Bosch Car Service